https://youtu.be/maM5QI3REw8

jueves, 11 de abril de 2013

Estoy hastiado y harto de tanto mermado mental, que tenemos en catalunya..

Estoy harto de la polémica de si catalán si o castellano no. o viceversa;y harto de tanto mermado mental que pululan por estas tierras, benditas: Mi reflexión  del día de hoy 11 de Abril del 2013.

 veamos  si por razones de estudio o trabajo, alguien de Andalucía  tiene que irse a estudiar a un colegio, en Cataluña y no entiende ni papa del catalán, ¿no será mejor hablar en castellano, lengua común de todos, los Españoles hasta que la persona en cuestión sepa manejarse en el catalán, tan difícil es?, simplemente no es política, es educación, esa persona que no entienda, el catalán, si está en la clase de historia de España  por ejemplo, porque "pussy", tiene que oírla en catalán, bajaría inmediatamente su ritmo académico. De verdad hay cosas que no entiendo. Hay personas que le parecen válido que sólo se hable en catalán, cuando lo que hay que tener es un bilingüismo total, hablar castellano y catalán, es lo mejor que se puede hacer, dar las mismas horas de catalán que de castellano, es que eso no es tan difícil "by god", y eso no es ser ni de derechas ni de izquierdas, es ser lógico, y si alguno por ejemplo da sus clases en castellano; y cuando le toque catalán pues dará catalán, y si tienen que tener clases de refuerzo como tendrán que dar pues las darán. Y no  vendáis la moto de que se hable en catalán; y en Castellano las mismas horas, porque ha sido el propio tribunal superior de Cataluña  quien ha dado la orden, cosa que en los colegios no se impartía, se impartía casi todo en catalán. Esto crea, y se está creando una situación de aislamiento hacia las personas que viven Cataluña  y esto lo crean los políticos, sus propios políticos, y en estos casos es cuando para cortar futuros problemas hay que aplicar la constitución inmediatamente. Artículo 3.

1. El castellano es la lengua española oficial del Estado. Todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a usarla.2. Las demás lenguas españolas serán también oficiales en las respectivas Comunidades Autónomas de acuerdo con sus Estatutos.3. La riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección.

Fíjate que 3 apartados tan sencillos, para que no exista problema, primero castellano, segundo catalán y no se menosprecia absolutamente a ninguna lengua, porque dice que son patrimonios culturales, el problema es que se ha dejado que el problema crezca, nada más tener constancia de esto, se aplica la constitución y punto. 


Que sí, que habrá que hacer muchos cambios en la constitución y todo lo que queráis pero este artículo en cuestión es uno de los más claros que hay. Y si alguna persona de las que me leen  mi facebook  piensa que en el congreso de los diputados está bien que un imbécil, por ser un ceporro y un anti-sistema y querer imponer su forma de ser, se tengan que poner el resto un pinganillo, y que se usen traductores teniendo una lengua que todos a la perfección se entiende, es de hacérselo mirar.


4 comentarios:

  1. "... y eso no es ser ni de derechas ni de izquierdas, es ser lógico".

    Pero a los más listos - que no inteligentes - les interesa toda la falacia de las izquierdas/derechas, de los nazionalismos, de las ideologías.
    Si la gente usa la lógica y se deja de paridas y debates artificiales y estériles ¿de qué vivirán esos 400.000 listillos que están en "política" para vivir del cuento?

    Un saludo
    http://ansiadalibertad28012013.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar
  2. Interessant!
    El nacionalisme català és nazisme!? El nacionalisme espanyol la cosa més normal!?
    El bilingüisme és l'excusa per parlar només en castellà dit espanyol.
    El català ha de parlar les dues llengües i ha de canvia d'idioma perquè un castellà espanyol diu que és comú, no sé de què és comú, ni natural a Catalunya ni si la Llei d'Espanya a de deixa la llengua catalana a la merda.
    El nostre destí és desaparèixer i mori pel bé del castellà o espanyol.
    I el senyor Pedrosa viu a Catalunya tranquil·lament dient les barbaritats que diu només amb la llengua castellana o espanyola i amb la constitució al seu favor, que a mi la Llei aquesta, per lògica i per no comú en fa canvia d'idioma encara que no m'agradi.
    Jo també estic cansat d'aguantar coses com aquestes i per això vull marxar d'Espanya.
    Francesc Bonastre i Santolària, que ja que no escriu per altre lloc que escrivia, escrit per aquí.

    ResponderEliminar
  3. Senyor Bonastre: Li agraeixo, que escrigui vostè a mi blogger (està obert a tothom), i té vostè plena llibertat en fer-ho, mentre no incompleixi vostè que estableix, com a debat obert. Jo per la meva part, vull respondre al seu amable escrit, sense "acritud". A Espanya hi ha gent que encara l'enyora. vells temps, Després de més de trenta-cinc anys del seu òbit, hi ha partits i persones que encara recorden el vell dictador.
    Avui en el meu passeig diari, pel "promenade", de Pineda de Mar (Barcelona), m'he quedat molt sorprès (i tristament atònit), quan en creuar-me amb un grup de persones, un anava comentant, "el que faria falta aquí , és que tornés franc de nou, per arreglar les coses i posar-les al seu lloc ".
    Quines coses?. Vaig dir que és trist, perquè cap del grup, em avantatjava en edat, com poden dir això?. Si no van viure el règim franquista?. És lamentable, i molt preocupant, el que pensen molts, que ni tan sols, l'han viscut en primera persona. És molt arriscat, ja que es pot caure en l'error, de la història, (algú la aquesta comptant, i escrivint a la seva manera).
    I per acabar Senyor Francesc: vull dir, que aquí ningú posa en dubte, l'idioma català com a llengua aquí el que es posa en dubte, és si cal imposar, que és presisamente el que estan tractant de fer aquests polítics del tres al quart .
    Atentament Antonio Pedrosa.

    ResponderEliminar
  4. Benvolgut senyor:
    Moltes gràcies, però la meva intervenció aquí no serà gaire habitual.
    Certament, hi ha gent que diu això de Franco i del Franquisme. La gràcia és que alguns que no el condemnen acusen a altres de nazis!? El Franquisme també va ser altre enemic de la cosa catalana com a govern i de la llengua catalana. I mira per on que algú va dir que no l'havia prohibit!?
    Pel que fa a imposar, també fa gràcia què es vol imposar. A vegades em pregunto si el lloc on vivim tots dos és el mateix lloc, fins i tot si és el mate país.
    Normal serà que a l'escola 20 nenes i nenes parlin català i que hauran de canvia d'idioma perquè el seu pare ho vol perquè el castellà o espanyol és el comú i l'altre és una merda. Perquè vist així, el català és una merda que no val res i no és comú i és molt lògic el canvi!?
    La veritat que no sé què vol vendre. Ja hauria de saber vostè que una cosa és la primària,l'altre la secundària i el batxiller i l'altre la universitat. Ja li dic jo que es veu que ho ignora, que en la secundària, batxiller i universitat hi ha classes en castellà o espanyol. I que la majoria dels nenes i nenes dominen els dos idiomes i vostè que té família ho hauria de saber o és que a la seva família se li ha prohibit, castigat o menyspreat per parla la llengua castellana o espanyola i al seus familiars els hi han imposat el castellà?
    Oi que res de res i tots parlen el castellà amb tranquil·litat. Aleshores no cal vendre res i si es fa és que ja tenim cert color ideològic i identitat nacional que vol imposar a altres. No sé qui guanyarà la partida, una pena vist així, que podria haver amor fraternal i miri que els catalans ho hem provat des de 1868 amb el text de Valentí Almirall i l'Estat federal i català. Però alguns segueixen en la uniformitat i dient al revés el que passa i, els democràtics els hi diuen nazis i terroristes i, els conservadors són els liberals i els que tenen la veritat. Aquí són nazis fins i tot els de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca!?
    Salutacions cordials i que vagi bé. Però com a mínim abans d'escriure no sé què faci el favor de reflexionar el que diu, el que ha dit i el què vol. O si no no vulgui disfressar les coses i parli clar i sense embuts que serà de molt agrair per la ciutadania.
    Francesc Bonastre.

    ResponderEliminar

Pedrosa